Orienteringskurs för Validering
Validering
Validering av yrkeskompetens, 100 poäng
Validering av Kock
En studie- och yrkesvägledare kommer kontakta dig och boka in en tid. Den inledande kartläggningen innehåller
- Vad du har arbetat med och vad du fått göra på jobbet?
- Har du gått någon utbildning tidigare?
- Har du gått kurser via arbetet?
- Har du någon annan erfarenhet som du fått på din fritid?
Den inledande kartläggningen tar ca 1 timme. Du kommer även självskatta ditt kunnande mot kursmålen och gradera dem utifrån hur länge du arbetat med ett påstående och hur duktig du tycker att du är.
Efter inledande kartläggning är gjord görs bedömning om validering är rätt steg för dig.
Är validering rätt väg att gå kommer du antas till orienteringskurs för validering som du sökt till.
Under orienteringskursen görs det en fördjupad kartläggning av yrkeslärare och sedan testas validanden praktiskt i produktionskök och sedan i kallkök.
Den teoretiska delen görs genom samtal och skriftliga uppgifter.
Du kommer att ha självstudier där du lämnar in uppgifter (teoretiska delen) och du kommer att schemaläggas i kallkök och produktionskök under orienteringstiden. Varierande tider under de här veckorna förekommer.
Viktigt! Du behöver vara tillgänglig under hela valideringsperioden och vara på plats flera dagar i veckan. Det kan vara så att validanden behöver vara längre tid på en valideringsarbetsplats än 6 dagar eftersom det är väldigt individanpassat.
Valideringen kommer visa om du kan få betyg på ditt kunnande genom prövning eller om du ska få ett intyg som berättar om det kunnande du har.
För att kunna ta del av kompletterande utbildning efter validering, behöver du klara minst en kurs med godkänt betyg.
Förkunskapskrav
- Att validanden kan kommunicera på svenska utan tolk samt skriva och läsa. Men det behövs inget betyg i svenska.
- Att den inledande kartläggningen tyder på att kunnande kan finnas.
Ämnes-/kursplan
VGYOR1D
Anmälningskod
X-VALIDERA-KOCK
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 2